Index Vakbarát Hírportál

Svédországban még mindig nyomoznak Semjén szarvasvadászata miatt

2019. március 11., hétfő 18:27 | aznap frissítve

Lassan egy éve tart a nyomozás Semjén Zsolt svédországi szarvasvadászata miatt. Mint ismert, a miniszterelnök-helyettes 2017 őszén Svédországban kilőtt egy háziasított rénszarvast, amelyet aztán helikopterrel szállítottak el. A svéd hatóságok tavaly márciusban kezdtek vizsgálódni, miután egy Niklas Johnsson nevű gazda közölte, hogy övé volt a szarvas. 

A hvg.hu rákérdezett az ügyészségnél, hogy áll a nyomozás, a hatóság pedig megerősítette, hogy még mindig tart. Hozzátették: a titoktartás miatt nem árulhatnak el több részletet, de a főügyész még annyit közölt, hogy a nyomozás jelenlegi állása szerint senkit sem terveznek kihallgatni Magyarországon, és senkit sem értesítettek az esetleges bűncselekmény gyanújáról. 

Semjén vadászós történetét az akkor még kormánykritikus Magyar Nemzet írta meg nem sokkal a választások előtt. Az ügyben Rétvári Bence először azt közölte, hogy Semjén családi látogatásra ment Svédországba, majd kiderült, hogy a számlát egy magyarországi – közbeszerzéseket nyerő – üzletember állta. Hogy ez mennyire törvényes vagy etikus, arról itt írtunk bővebben. 

Rovatok