Index Vakbarát Hírportál

A Dinamo Zagrebet kellett éltetniük, miután elfogták őket

2019. március 12., kedd 15:26

Kirúgtak egy horvát rendőrt, aki összeterelt, és arra kényszerített több migránst, hogy a 19-szeres horvát bajnok, jelenleg is toronymagasan listavezető Dinamo Zagreb labdarúgóklubot dicsőítsék, írja az Index.hr. Az eset még március 6-án történt a bosnyák határhoz közeli Cetingradban, egy nappal azelőtt, hogy a Dinamo 1-0-s győzelmet aratott volna az Európa Ligában a Benfica ellen. A mobiltelefonnal készített videó gyorsan elterjedt a közösségi oldalakon, és a horvát belügyminisztérium a hírportálnak megerősítette a hitelességét.

Három rendőr ellen indítottak fegyelmi eljárást, aki a felvételt készítette, azt elbocsátották. Akik illegálisan átjöttek Horvátországba, azokat visszatoloncolják Bosznia-Hercegovinába.

A belügyminisztérium zéró toleranciát hirdetett a hasonló viselkedés ellen, és közleményükben mélyen elítélték az esetet.

A Görögországból Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, balkáni migrációs útvonal lezárása óta sokan alternatív útvonalon – Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével – igyekeznek eljutni Nyugat-Európába. A horvát-boszniai határon mindennaposak a határsértések. Tavaly nyáron mi is megnéztük, milyen az élet a negyvenezres Velika Kladusában>>>

Rovatok