Index Vakbarát Hírportál

Még hat év börtönre ítélték Trump egykori kampánymenedzserét

2019. március 13., szerda 17:36 | aznap frissítve

A hatóságok félrevezetésében és az igazságszolgáltatás akadályozásában is bűnösnek találták Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzserét, Paul Manafortot, így 73 hónapos börtönbüntetésére ítélték szerdán Washingtonban – írja a Guardian.

Manafortot múlt hét csütörtökön is elítélték, akkor banki- és adócsalásért kapott 47 hónapot Virginia államban, a mostani büntetés nagyobbik részét azonban nem emellett, hanem ezt követően kell majd leülnie.

Ez azt jelenti, hogy most pluszban még 43 hónapot kapott, vagyis összesen 90 hónapot, azaz nagyjából hét és fél évet kellene börtönben töltenie, ebből azonban kilenc hónapot már leült. 

A múlt hetihez képest komolyabb büntetés mellett egyébként egy másik rossz hírrel is szembe kellett néznie Manafortnak: a manhattani főügyész pillanatokkal az ítélet kihirdetése után bejelentette, hogy New York államban is megvádolták a volt kampánymenedzsert. Ez egyébként azért érdekes, mert eddig szövetségi szintű vádakkal kellett szembenéznie, ezúttal viszont állami szinten vádolták meg, a CNN szerint pedig ha elítélik, az elnök abban az ügyben nem gyakorolhat kegyelmet.

Rovatok