Index Vakbarát Hírportál

Legalább tízen meghaltak egy brazilíiai iskolai lövöldözésben

2019. március 13., szerda 15:40 | aznap frissítve

Legalább tízen meghaltak, tizenheten pedig megsérültek, mikor két huszonéves tüzet nyitott a Sao Paulóban található Suzano egyik általános iskolájában – írja a Guardian.

A helyi média tájékoztatása szerint a két fiatal előbb az iskola előtt lőtt rá egy emberre, aztán a szünetben bementek az épületbe, és ott folytatták az ámokfutást, végül pedig magukkal is végeztek. Sao Paulo kormányzója, Joao Doria elmondta, a lövöldözés során a támadókon kívül hat gyerek, az iskola két alkalmazottja és az iskola előtt lelőtt ember vesztette életét.

Rajtuk kívül legalább tizenheten sérültek meg, őket kórházba szállították, de egyelőre nem tudni, hogy mennyire súlyos az állapotuk. Doria azt is elmondta, hogy a két 20 és 25 év közötti támadó valószínűleg nem az iskola korábbi tanulói voltak.

Brazília ugyan a világ egyik legveszélyesebb országának számít, de az iskolai lövöldözések ennek ellenére nem túl gyakoriak: utoljára 2011-ben történt hasonló volumenű támadás, akkor Rio de Janeiróban kezdett el lövöldözni egy fiatal, aki tizenkét gyerekkel végzett.

Rovatok