Index Vakbarát Hírportál

Járvány miatt vesztegel hónapok óta a tengeren egy amerikai hadihajó

2019. március 13., szerda 20:21

Két hónapja vesztegel a tenger közepén egy amerikai hadihajó, mert december óta folyamatosan újabb matrózok betegszenek meg fültőmirigy-gyulladással a fedélzetén – írja a CNN.

Az első esetet december 22-én fedezték fel, legutóbb pedig március 9-én diagnosztizálták a betegséget egy matróznál, annak ellenére, hogy azóta mind a 703 fedélzeten tartózkodó katona kapott MMR-oltást. A hadsereg tájékoztatása szerint összesen huszonöten betegedtek meg a hajón, de a várakozások szerint mindannyian felépülnek majd, a hajóról pedig senkit nem kellett kimenteni.

A hajó az első eset óta csak egyszer kötött ki, január elején Romániában, utána viszont a Fekete-tengerről visszamentek a Perzsa-öbölbe, ahol azóta is vesztegelnek. Az orvosok jelenleg vizsgálják, hogy mikor tud majd biztonságosan kikötni a hajó, a hadsereg tájékoztatása szerint azonban nincs kizárva, hogy az utolsó eset után további egy hónapot várnak még, mielőtt újra befutnak egy kikötőbe.

A megfertőződött tengerészeket egyébként karanténban tartották, a hajót pedig fertőtlenítették, ezen felül pedig a gyakorlatok menetrendjén is változtatni kellett a járvány miatt.

Rovatok