Index Vakbarát Hírportál

Sárgamellényes tüntetők felgyújtottak egy bankot Párizsban

2019. március 16., szombat 17:56

Március 16-án folytatódtak Párizsban a sárgamellényesek tüntetései, és ismét nagyon heves volt a tiltakozás.

A tüntetők összecsaptak a rohamrendőrökkel, megint rengeteg könnygázt vetettek be a megfékezésükre. A tüntetés egy pontján felgyújtották a Champs-Elysées-n található egyik bankfiókot is.

A bankfiók egy hétemeletes lakóház aljában üzemelt, a kiérkező tűzoltók kimenekítették a lakókat a házból, többek között egy anyát és a kislányát is, akik a másodikon laktak, és kis híján teljesen elzárta a lakásukat a tűz, mire kiérkeztek a tűzoltók. Összesen 11 ember szenvedett könnyebb sérüléseket a tűz miatt, köztük két tűzoltó.

A Párizs belvárosában végigfutó Champs Elysées népszerű bevásárlóutca, a legnagyobb világmárkáknak vannak itt üzleteik, a jobb lakhatási és munkakörülményekért tüntető sárgamellényesek számtalan üzlet kirakatát bezúzták a Diadalív környékén.

Szintén bezúzták a kirakatát, valamint felgyújtották a Champs-Elysées-ről nyíló egyik utcában található Fouquet nevű éttermet is, ami francia politikusok és ismert emberek kedvelt vendéglátóhelye.

A tüntetés akkor fajult el, amikor a nagyjából 7-8000 fős tüntetés 1500 fős keménymagja elkezdett felszedegetett utcaköveket és füstgránátokat dobálni a kivezényelt rendőrökre, akik aktív könnygázhasználattal reagáltak az erőszakra. A délután folyamán több mint 60 embert tartóztattak le.

(Sky)

Rovatok