Index Vakbarát Hírportál

Elvette egy őr fegyverét, majd a buszmegállóban állókra lőtt egy ciszjordániai férfi

2019. március 17., vasárnap 11:15

Ketten életveszélyesen, egy harmadik izraeli pedig súlyosan megsebesült egy ciszjordániai fegyveres merényletben - jelentette a katonai rádió vasárnap, írja az MTI.

A merénylő a szemtanúk beszámolója szerint az Ariel telepes városhoz vezető bekötő útnál, az ötös úton, a kereszteződésben elrabolt egy lőfegyvert egy ott őrködő katonától, majd tüzet nyitott egy buszmegállóban állókra, és továbbhajtott.

Később a Tel-Aviv felé vezető úton a következő, Avisár Giti nevű kereszteződésben is lövöldözött, majd továbbhaladt Barkan irányába.

Az izraeli biztonságiak lezárták a környékbeli palesztin falvakhoz vezető bekötőutakat, valamint Barkan gyártelep kapuit, és a rádió tűzharcról számolt be az iparnegyed környékén, ahol a telep rádióban megszólaló biztonsági vezetője szerint főként palesztinok dolgoznak.

Az ötös utat lezárták a forgalom elől, és felszólították a környező településeket, hogy zárják le a hozzájuk vezető utakat és kapukat. A palesztin támadó a tizenhármas tévé helyszíni beszámolója szerint autóját hátrahagyta a Brokin nevű falu közelében, majd a fegyverrel elmenekült.

Az izraeli biztonságiak jelentős erőkkel körülvették ezt, valamint a többi közeli palesztin falvakat. A sebesülteket a legközelebbi, Petach Tikván lévő Beilinson kórházba szállították.

Legutóbb tavaly októberben történt terrormerénylet Ciszjordániának ezen a részén, akkor egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit, és megsebesített egy harmadik alkalmazottat.

Rovatok