Index Vakbarát Hírportál

Vádemelés a bolgár újságíró-gyilkosság ügyében

2019. március 19., kedd 16:30

Vádat emelt kedden a ruszei ügyészség a tavaly októberben megerőszakolt és meggyilkolt bolgár újságíró, Viktorija Marinova ügyében elfogott gyanúsított ellen, jelenti az MTI.

A bűntett elkövetésekor húszéves gyanúsítottat nemi erőszakkal és különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal vádolják - közölte Rumjana Arnaudova ügyészségi szóvivő.

Tisztán bűnügyről van szó - hangsúlyozta Arnaudova.

A 30 éves Marinova szülővárosában, Ruszéban dolgozott a TVN helyi tévécsatornánál, korrupciós ügyek feltárásával foglalkozott. Október 7-én találták meg holttestét a Duna partján. A gyilkossági ügynek nagy nemzetközi visszhangja volt a politikai indíttatású újságíró gyilkosságok miatt.

A német rendőrség pár nappal később Stade városában őrizetbe vett egy bolgár állampolgárságú gyanúsítottat, aki először Romániába szökött, majd Németországban próbált elrejtőzködni a rokonainál. Októberi sajtóértesülések szerint a Szeverin Kraszimirov nevű bolgár férfit Németország kiadta Bulgáriának európai elfogatóparancs alapján. A gyanúsított elismerte bűnösségét. A nyomozók akkor egy szexuális indítékból elkövetett spontán tettből indultak ki. Hírügynökségek szerint amennyiben elítélik, Kraszimirovra letöltendő életfogytiglani börtönbüntetés vár.

Rovatok