Index Vakbarát Hírportál

A polgármester személyesen vágta le fél Temesvárt az internetről

2019. március 20., szerda 08:43

Nicolea Robu polgármester hétfő este a kirendelt közterület-fenntartók segítségével átvágott számos kábeltelevízió- és internetkábelt Temesvár központjában. A lépést azzal indolkolta, hogy a kábelek szerinte rontják a városképet.

A Maszol.ro beszámolója szerint a polgármester korábban már jelezte aggályait a levegőben vezetett kábelek miatt, és felszólította a szolgáltatókat, hogy azokat helyezzék a föld alá. Ezt azonban nem hajtották végre, ezért a városvezető maga is beszállt a szerelőautó emelőkosarába, és néhány távközlési kábelt saját kezűleg metszett át.

Az akcióról videó is készült:

Összesen nyolc szolgáltató internet- és televíziószolgáltatása szűnt meg az akció következtében a temesvári előfizetők egy részének otthonában. A polgármester minden felelősséget a szolgáltatókra hárít, mert mint mondta, „nem tisztelik az ügyfeleiket. Ha tisztelnék, nem jutottunk volna ide." Egyúttal sajnálatát fejezte ki azon fogyasztóknak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Elismerte, hogy

a polgármesteri hivatal is elvágták internetkapcsolattól, de ezt az áldozatot is hajlandók vállalni a cél érdekében.

Az egyik érintett szolgáltató szerint ugyan valóban felszólították már őket a föld alatti kábelek kiépítésére, de az nem megy pillanatok alatt. Emellett szerintük a polgármesteri hivatalnak kellett volna uniós forrásokból kiépítenie ennek infrastrukturális feltételeit, ahogy az Kolozsvárott is megvalósult.

Rovatok