Index Vakbarát Hírportál

Hősként ünneplik az olasz fiút, aki megmentette 50 társa életét

2019. március 21., csütörtök 19:17 | öt éve frissítve

Szerdán vették őrizetbe azt az olasz állampolgársággal rendelkező szenegáli buszsofőrt, aki kedden felgyújtott egy 51 gyereket szállító iskolabuszt. Az esetben azért nem lett senkinek komolyabb baja, mert egy leleményes 13 éves fiú átverte a sofőrt. 

A 47 éves buszsofőr, aki 2004-ben kapott olasz állampolgárságot, éppen egy kirándulás után vitte haza a gyerekeket, útközben azonban úgy döntött, eltér az útvonaltervtől és Milánó felé veszi az irányt. A férfi késsel fenyegette meg a gyerekeket és bejelentette, hogy meg akarja ölni magát, hogy "gátat szabjon a Földközi-tenger halálozásainak".

A buszsofőr elvette a gyerekek telefonját, a 13 éves, egyiptomi származású Ramy Shehata viszont elrejtette a sajátját, majd azt hazudta neki, hogy nem is hozott magával. Ezután sikerült felhívnia a szüleit, akik szóltak a rendőrségnek. 

Miután a hatóságok egy útzárral megállították a buszt, a sofőr benzint locsolt szét a buszban, és meg is gyújtotta azt, de a rendőrök a hátsó ajtót és az ablakokat betörve mindenkit ki tudtak menekíteni a járműről.

Az olasz kormány bejelentette, hogy meggyorsítja az egyiptomi fiú és családja olasz állampolgársághoz jutását.

(Via)

Rovatok