Index Vakbarát Hírportál

Csak nem ül el Obama alelnökének csókolgatási ügye

2019. március 31., vasárnap 20:37 | aznap frissítve

Még pénteken kavarta fel az amerikai közvéleményt, hogy egy demokrata párti képviselőnő, Lucy Flores azzal vádolta meg Joe Bident, az Obama-kormányzat alelnökét, akit sokan Trump egyik lehetséges kihívójaként tartanak számon a 2020-as elnökválasztásokon, hogy egy nevadai pártrendezvényen hosszan tarkón csókolta, valamint simogatta. Most Biden hivatalosan is reagált a vádakra, írta meg az AFP hírügynökség.

Biden elmondta, hogy nem emlékszik rá, hogy bármi ilyesmit tett volna, szerinte az évek folyamán számtalanszor került olyan helyzetbe kampányeseményeken, hogy kezet fogott valakivel, megölelt, megvigasztalt embereket, de úgy véli, egyszer sem tett semmi illetlent. Azonban azt is hozzátette, hogy ha valaki szerint mégis ilyet tett, akkor tisztelettel végighallgatja a vádakat, de soha nem állt szándékában bármi rosszat tenni. 

A volt alelnököt megvádló 39 éves Lucy Flores örül, hogy Biden odafigyel arra, amit mond, de szerinte az események tükrében Bidennek nem kéne indulnia az elnökválasztáson, főleg egy olyan elnökkel szemben, mint Trump, akit magát is számtalan alkalommal vádolták szexuális zaklatással. 

Biden korábban már elismerte, hogy az a szokása, hogy "megérintsen" embereket, esetleg bajba sodorhatja, főleg a #MeToo-mozgalom korában. 

Rovatok