Index Vakbarát Hírportál

Nitrittel mérgezte meg az óvodásokat a kínai óvónő

2019. április 2., kedd 06:49

A rendőrség őrizetbe vett egy óvónőt a Kína középső részén fekvő Honan tartomány Csiaoco városában hétfőn, miután a felügyelete alatt álló 23 óvodás mérgezéses tünetekkel került kórházba - olvasható a Global Times kínai pártlap cikkében, írta az MTI.

Az óvodába járó gyerekek szülei közül többen arról számoltak be, hogy a gyerekeik hányásos és ájulásos tünetek miatt kerültek kórházba.

Egy szülő elmondta: az óvoda egyik dolgozója értesítette telefonon, hogy a gyermeke hányt, majd eszméletét vesztette, miután múlt szerda reggel az óvodában reggelizett. Hozzátette: amikor a kórházba ért, gyermeke még mindig nem volt eszméleténél, míg több, vele együtt kórházba szállított gyerek folyamatosan hányt, és mindannyian nagyon sápadtak voltak. Egy másik szülő arról számolt be, hogy a gyermekét nitritmérgezéssel diagnosztizálták, és gyomormosásnak vetették alá.

A mérgezéses tünetekkel kezelt gyerekek mind egy csoportba jártak. Elmondásuk szerint aznap reggelire kását kaptak, aminek édesnek kellett volna lennie, de ehelyett sós ízű volt.

Az előzetes rendőrségi vizsgálat megállapította: a csoportra vigyázó óvónő nitritet tett a gyerekek ételébe, de tettének okai egyelőre nem ismertek.

Az érintett óvodások hétfőig mind elhagyhatták a kórházat.

Rovatok