Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, ki lőtt rá Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára

2019. április 12., péntek 14:41 | aznap frissítve

Miroslav Marček, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja a kihallgatásán beismerte, hogy lövéseket adott le Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára - írta csütörtökön a Parameter.sk

Miroslav Marčekot a kihallgatás után Diószegre, Nagymácsédra, majd Gútára vitték a rendőrök, ahol a nyomozással kapcsolatos műveletekbe vonták be. A portál pénteken már arról számolt be, hogy a reggeltől kezdve rendőrök és búvárok nyomoztak a gútai Vág-híd közelében, a búvárok azt a fegyvert keresik a folyóban, amivel meggyilkolták Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát. 

Marčeket csütörtökön a Nemzeti Bűnüldözési ügynökség nyitrai épületében hallgatták ki csütörtökön több mint hat órán át. A gyanúsított beismerte, hogy lövéseket adott le Ján Kuciak újságíróra és menyasszonyára, Martina Kušnírovára.

Marček kihallgatásán jelen volt a gyilkosság többi három gyanúsítottjának jogi képviselője. A korábbi gyanú szerint Marček csak a sofőr szerepét töltötte be az ügyben, ő vihette Nagymácsédra a gyilkosság másik gyanúsítottját, Szabó Tamást. A gyilkosság további gyanúsítottja Andruskó Zoltán, aki együttműködik a rendőrséggel. A gyilkosság megrendelésével Alena Zsuzsovát és Marian Kočnert gyanúsították meg. Mindannyian előzetes letartóztatásban vannak.

Ján Kuciakot és a jegyesét nagymácsédi családi házukban lőtték le 2018. február 21-én. 

Március 14-én arról számoltunk be, hogy  a szlovák hatóság azzal vádolta meg Marián Kočner nagyvállalkozót, hogy ő rendelte meg a gyilkosságot, mert az újságíró a piszkos ügyeiről írt.

Rovatok