Index Vakbarát Hírportál

Tarlós levélben ígért támogatást Párizsnak

2019. április 16., kedd 14:56

Levelet írt Tarlós István főpolgármester Anne Hidalgónak, Párizs főpolgármesterének, melyben mély megrendülését fejezte ki a Notre-Dame székesegyházban pusztító tűzvésszel kapcsolatban, tudatta lapunkkal a főpolgármesteri hivatal.

Tarlós közölte, hogy a Notre-Dame egy mindannyiunknak fontos szimbólum, az egyetemes keresztény hit és kultúra egy fontos darabja. Az egyik legszentebb keresztény ünnep, a húsvét közeledtével még fontosabb üzenete van az összefogásnak és az összetartásnak, ezért Budapest mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehetőségeihez mérten támogassa a Notre-Dame felújítását, tette hozzá. Hiszünk abban, hogy összefogással és elkötelezettséggel Párizs városa és a polgárok együtt, erkölcsi erővel felülemelkednek a katasztrófán, és újjáépítik a székesegyházat, zárta levelét.

A magyar kormányon és több magyar önkormányzaton kívül – érdekes módon a Magyar Katolikus Egyházat megelőzve – a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is lépett; ezer eurót ajánlva fel a magyar zsidóság nevében. Heisler András elnök közleményében azt írta, a Zsidó Világkongresszus alelnökeként javaslatot tett Ronald S. Lauder, a kongresszus elnökének arra, hogy a világ zsidósága nyújtson segítséget a helyreállításhoz.

Rovatok