Index Vakbarát Hírportál

150 iskolát zártak le Denverben és környékén fegyveres támadás veszélye miatt

2019. április 17., szerda 19:48

Mintegy 20 iskolát zártak le fegyveres támadás veszélye miatt az amerikai Denver városában szerdán, írja az MTI.  A coloradói fővárosban 20, a város környékén pedig mintegy további 130 iskolát zártak le, mert egy 18 éves, Sol Pais nevű floridai nő azzal fenyegetőzik, hogy a columbine-i középiskolai tömegmészárlás huszadik évfordulóján támadásokat intéz oktatási intézmények ellen.

A CBS televíziónak Dean Phillips, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) coloradói vezetője hihető fenyegetésről beszélt. Az amerikai hatóságok országos körözést adtak ki Pais ellen, akit - mivel állítólag fegyver van nála - "különösen veszélyesnek" minősítettek. Az FBI információi szerint kedden érkezett Miamiból Coloradóba, és azonnal fegyvert és lőszert vásárolt. "Megszállottja a columbine-i vérengzésnek" - fogalmazott Dean Phillips.

Friss: Az AP hírügynökség azt írja, a fiatal floridai nőt holtan találtak, minden bizonnyal öngyilkosságot követett el. 

A Denver közelében fekvő Columbine város középiskolájában 1999. április 20-án két tizenéves diák követett el tömegmészárlást: meggyilkolt 12 diákot és egy tanárt, megsebesített több mint húsz embert, majd a fegyveres ámokfutás után öngyilkosságot követett el.

Ahogy nálunk megszokott dolog a tűzvédelmi próbariadó, Amerikában épp ilyen természetesnek számít ma már a tömeggyilkosságot tervező fegyveres felbukkanására felkészítő gyakorlat az iskolákban. A módszerek változatosak, és időről időre sikerül elvetni a sulykot, visszatérő kritika, hogy a gyakorlat végül több kárt okoz, mint amennyi haszna van. Erről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Rovatok