Index Vakbarát Hírportál

Vonathoz ragasztotta magát három aktivista Londonban

2019. április 17., szerda 17:37

Meghökkentő módját választotta a tiltakozásnak a klímaváltozás miatt tüntető Extinction Rebellion nevű brit szervezet három aktivistája szerdán: ketten felmásztak egy vonat tetejére London egyik üzleti negyedében és pillanatragasztóval ráerősítették a kezüket, harmadik társuk pedig a vonat egyik ajtajával tette ugyanezt – írja a CNN.

Az akció miatt a szerelvény nagyjából fél óráig vesztegelt a Canary Wharf állomáson, eddig tartott ugyanis a rendőröknek eltávolítani a pillanatragasztót a tüntetők kezéről, ezt követően azonban hamar leszedték őket a vonatról és mindhármukat le is tartóztatták.

Az Extinction Rebellion hétfő óta demonstrál már Londonban azzal a céllal, hogy rávegye a kormányt, hogy 2025-ig csökkentse nullára az üvegházhatású gázok kibocsátását. A tüntetők hétfőn a Waterloo hídon sátraztak le annak reményében, hogy minél tovább ott is tudnak maradni, szerdán pedig a londoni vonathálózat leállítását tűzték ki célul, ennek volt része a ragasztós akció is.

London polgármestere, Sadiq Khan ez utóbbival kapcsolatban arról beszélt, hogy ugyan a városban mindig is támogatták a demonstrációkat, végtelenül frusztrálttá teszi az, hogy a tüntetők a tömegközlekedés megzavarása mellett döntöttek. Hétfő óta egyébként több mint 300 aktivistát tartóztattak le a városban, de a londoni boltok így is több mint tízmillió fontot vesztettek már a megmozdulások miatt.

Rovatok