Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglanra ítélték a 13 gyereküket kínzó kaliforniai szülőket

2019. április 20., szombat 10:31

Életfogytiglanra ítélte a kaliforniai bíróság a Turpin-házaspárt, akik születésüktől fogva kínozták 13 gyereküket, írja a BBC. A bűnösségüket még februárban kimondták, most azt is, hogy életük végéig börtönbe kell menniük. Az 57 éves David és az 50 éves Louise legkorábban huszonöt év múlva kérelmezhetik először a szabadlábra helyezésüket.

A szülőket tavaly januárban tartóztatták le, miután 17 éves lányuk kiszökött a házból és a rendőrségre ment. Olyan rossz állapotban volt, hogy fejlődésben évekkel elmaradt korától.

A szomszédok csak elvétve látták a zárkózott családot, amelyet a szülők egy magániskola álcája mögé rejtve zártak el a külvilágtól – bár fizikailag nem teljesen, hiszen a család csoportosan olykor elutazott, de a vizsgálat szerint volt olyan, már huszonéves gyerekük is, aki 2010 óta folyamatosan láncra verve élt. Éheztették őket, évente egyszer zuhanyozhattak, a vécét sem használhatták, és soha nem láttak fogorvost.

A BBC szerint az utolsó tárgyaláson néhány gyerek fel is szólalt.

Egyikük így beszélt:

Meglehet, hogy nem a legjobb módszereket választották a nevelésünkhöz, én mégis örülök neki, mert enélkül ma nem lennék az, aki vagyok.

Egy másik viszont azt mondta, szavakkal sem tudja leírni, miken mentek keresztül, és gyakran rémálmai vannak arról az időről, amikor a szülők láncra verve tartották vagy megverték őket. 

"A szüleim az egész eddigi életemet elvették tőlem, de most már itt az ideje, hogy visszavegyem. Harcos vagyok, és erős. Láttam, ahogy apám átmossa az anyám agyát. Majdnem engem is sikerült megváltoztatniuk, de én tudtam, hogy mi történik", mondta egy harmadik.

A szülők sírtak az ítélethirdetés alatt, és azt mondták, sajnálják a történteket.

Rovatok