Index Vakbarát Hírportál

Újabb szexszektás kulcsfigura vallotta magát bűnösnek Amerikában

2019. április 20., szombat 16:36 | öt éve frissítve

Bűnösnek vallotta magát Clare Bronfman szeszmágnás a tavaly lebuktatott NXIVM nevű szexszekta ügyében, írja a Telegraph. Rövid időn belül ő a második kulcsfigura, aki bűnösnek vallotta magát, nemrég Allison Mack színésznő is elismerte, hogy szexrabszolgákat toborzott a szektának.

Bronfman a legnagyobb szeszesital-gyártó, Seagram cég örököse, aki az egyik anyagi támogatója is volt a Keith Raniere vezette szektának. Ezt önsegítő programként hirdették meg, de valójában zsarolással, manipulációval és más eszközökkel vettek rá emberek, hogy Raniere szexrabszolgái legyenek.

Bronfman a milliárdos kanadai szeszmágnás, Edgar Bronfman egyik lánya, és az üggyel foglalkozó cikkekből kiderült, hogy a páratlan vagyonából legalább 100 millió dollárt költött a szektára, amelynek egyben elnökségi tagja is volt. A pénzt ügyvédekre, új személyazonosságra és olyan célokra is használták, hogy le tudjanak venni pénzt az egyik elhunyt szexrabszolga számlájáról. A szekta részét képezte az a gyakorlat például, hogy Keith Raniere monogramját égették a csontsoványra éheztetett nők ágyéka felé.

Eddig öt embert vettek őrizetbe, és mind az öten bűnösnek vallották magukat. Korábban az Indexen is foglalkoztunk az üggyel részletesen ebben a cikkünkben.

Rovatok