Index Vakbarát Hírportál

Soros, Obama és Clinton megölésére is fel voltak készülve, állítja a letartóztatott amerikai migránsvadász

2019. április 23., kedd 16:29

Az FBI múlthét szombaton letartóztatta egy önmagát hazafias csoportként meghatározó, fegyveres szervezet vezetőjét, Larry Hopkinst, a férfi által vezetett szervezet illegális bevándorlók megállításában segédkezett az USA-Mexikó határon. 

Az illegális lőfegyverbirtoklásért letartóztatott férfi, Larry Hopkins (akit Johnny Horton néven is ismernek)  az FBI közlése szerint korábban azt állította, hogy paramilitáris csoportja a  United Constitutional Patriots (UCP)  felkészült,

hogy Soros György, Barack Obama és Hillary Clinton ellen kövessenek el merényleteket

– írja a Washington Post

Az UCP saját magát hazafias csoportként határozza meg, melynek célja, hogy segítse a határőröket a közép-amerikai illegális migránsok kézre kerítésében. A paramilitáris csoport tagjai terepszínű ruhákba öltözve, állig felfegyverkezve járják Új-Mexikót, azt állítják, hogy az elmúlt két hónap folyamán 5600 bevándorlót adtak át a határőrségnek. 

A kritikusok szerint az UCP hatóságként lép fel, miközben civilekből áll, az American Civil Liberties Union szerint pedig egyenesen fasiszta milíciáról van szó. Az UCP főleg veterán katonákból áll, akik azt állítják, ők csak segíteni akarnak a határvédelemben, a fegyvereiket pedig önvédelemből tarják maguknál, sosem fogták rá őket a bevándorlókra. Korábban erre szakosodott online felületeken pénzt is gyűjtöttek a tevékenységükre, de a PayPal és a GoFundMe pénteken lelőtte az oldalukat. 

Hector Balderas, az állam főügyésze az eset kapcsán azt mondta, Hopkins letartóztatása tisztán mutatja, hogy a törvényes rendet képzett tisztviselőknek, nem pedig felfegyverkezett polgárőröknek kell betartatniuk. 

(Borítókép: Larry Hopkins a United Constitutional Patriots paramilitáris csoport vezetőjeként 2019. március 20-án. Fotó: Paul Ratje / AFP) 

Rovatok