Index Vakbarát Hírportál

Megütötték a 4 millió fontos főnyereményt, de a lottócég nem hajlandó fizetni nekik

2019. április 26., péntek 11:04

Négymillió fontos, nagyjából másfél milliárd forintnyi nyereményt nem hajlandó kifizetni a brit állami szerencsejáték két férfinek. A két gyerekkori barát, a 36 éves Mark Goodram és a 31 éves Jon-Ross Watson a "£4 Million Red Scratchcard" nevű kaparós sorsjegyen ütötték meg a főnyereményt, de amikor át akarták nekik utalni, azt mondták, egyiküknek sincs bankszámlája. Mivel azonban a sorsjegyet bankkártyával vették, amúgy 10 fontért, a kép sehogy sem állt össze. A férfiak azt mondták, hogy egy John nevű haverjuk kártyája volt, de ennél többet nem tudtak - vagy nem akartak - elárulni. Sem a vezetéknevét, sem a címét, sem a telefonszámát, és azt mondták róla, hogy "eltűnt fenn északon", írja a Sun.

Az ügy nyilván gyanús lett a lottócégnek, főleg, hogy Watsonról kiderült, hogy banki csalások miatt, Goodram pedig betörésért volt korábban elítélve, és mindketten rajta voltak Bolton település legkeresettebb bűnözőinek listáján. Végül arra jutottak, hogy valószínűleg lopott kártyával vették a szelvényt, ezt a két férfi tagadja, azt állítják, fogalmuk sincs ilyesmiről.

A Camelot lottócég egyébként a szabályzatában azt írja, hogy lopott sorsjegyre nem fizet, de azt nem említik, hogy mi van, ha lopott kártyával vásárol valaki. Főleg, hogy - írja a Daily Mail- paypassos fizetésnél még személyit sem kell mutatni, és pin-kódot sem kell beütni.

A két férfi egyébként féktelen ünneplésbe kezdett, amikor rájöttek, hogy övék a nyeremény. A fenti linkekre kattintva csomó képet láthatnak róluk, ahogy óriási pezsgősüvegekkel partiznak, a Sun bulvárújságot is ők keresték meg, hogy eldicsekedjenek, és sorolták, hogy miket vesznek majd a nyereményből. Aztán pár nap múlva jött a hidegzuhany.

Rovatok