Index Vakbarát Hírportál

Észak-Korea munkásainak vérzett a szíve a Vlagyivosztokban tárgyaló Kim Dzsongun hiányától

2019. április 27., szombat 15:15

Észak-Koreában vérzett az emberek szíve, amiért vezetőjük, Kim Dzsongun Vlagyivosztokban tárgyalt Putyinnal, és ezért sokáig nem volt otthon, írja a BBC.

Az észak-koreai állami tévé lépett egy nagyot, és már nem a stúdióba hívtak be vendégeket, hanem a stáb ment ki a gyárakban dolgozó emberekhez.

Az egyik megszólaló nagyon vehemensen ecsetelte, hogy Kim Dzsongun külföldi látogatása adott erőt nekik ahhoz, hogy még többet termeljenek és még keményebben dolgozzanak, hogy büszkévé és boldoggá tehessék a hazatérő vezért.

Egy másik azt is mondta, az országban mindenki de mindenki csak biztonságban szeretné tudni a vezért, és az utána való vágyakozásból merítenek erőt a nagyobb munkához.

A bemondónő nem más, mint Észak-Korea legnépszerűbb bemondónője, Ri Cshunhiaki ugyan már nyugdíjba vonult, de a legfontosabb észak-koreai hadi bejelentések kedvéért be szokott ülni a stúdióba, hogy teljes eksztázisban bejelentsen egy sikeres rakétatesztet, egy atomrobbanást, vagy épp azt, hogy a polgároknak mennyire hiányzik a diktátor.

Rovatok