Index Vakbarát Hírportál

A külföldi nőkre vadászó ciprusi sorozatgyilkos újabb áldozatát találták meg egy tóban

2019. április 28., vasárnap 18:16 | aznap frissítve

Újabb, immár harmadik áldozatát találták meg vasárnap egy mesterséges tó mélyén a külföldi nőkre vadászó hivatásos katonatisztnek, aki eddig öt nő és két lánygyermek meggyilkolását vallotta be a rendőröknek – írja az MTI. 

A 35 éves százados maga mutatta meg a rendőröknek a Nicosiától 32 kilométerre nyugatra fekvő mesterséges tavat, egy használaton kívüli rézbánya szennyvíztározóját, amelynek mérgező vizében elrejtette a megölt öt nő közül háromnak a holttestét. A férfi kifejezetten a földközi-tengeri szigetországban dolgozó külföldi nőkre vadászott.

Az áldozatok között van egy 38 éves Fülöp-szigeteki nő, akinek a holttestét április 14-én találták meg egy elárasztott bányaaknában. Ő tavaly májusban tűnt el 6 éves lányával együtt. A lány holttestét nem találták meg, de erős a gyanú, hogy vele is végzett a gyanúsított. Hat nappal később újabb holtestre bukkantak az aknában, egy 28 éves Fülöp-szigeteki nőre. Egy harmadik áldozat is Fülöp-szigeteki, 31 éves, 2017 decemberében tűnt el.

Két hete túrázók fedezték fel véletlenül az egyik áldozat holtestét a bányatóban, így derült fény a sorozatgyilkosságra. Egy héttel később ugyanott megtaláltak egy másik áldozatot is. A nyomozás hamar elvezetett a katonatiszthez, aki bevallotta az öt nő és két kiskorú lány megölését. 

A ciprusi rendőrfőnök belső vizsgálatot rendelt el, mivel sokan azzal vádolták a rendőrséget, hogy nem vizsgálta ki érdemben az eltűnési ügyeket. A rendőrség szerint a jogszabályok korlátozzák az alaposabb nyomozó munkát, például a lehallgatásokat az eleinte nem túl súlyosnak látszó ügyekben.

Cipruson ritka a gyilkosság, főleg a többszörös gyilkosság. A katonatiszt a szigetország első ismert sorozatgyilkosa. 

Rovatok