Index Vakbarát Hírportál

Vesefájdalmakkal kórházba került Silvio Berlusconi

2019. április 30., kedd 14:54

Vesefájdalmakkal kórházba került a volt olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi, írja a Reuters. Pártja viszont azt mondja, a 82 éves politikus nem vonul vissza, hanem rögtön folytatja az európai parlamenti választásos kampányát, amire "felelősségérzetből" jelöltette magát.

Pártja szerint a politikus vesegörcstől szenved, amit a vesekövek elmozdulása okoz. Szóvivője úgy nyilatkozott, amint vége a vizsgálatoknak, még kedd délután elmegy pártja, a Hajrá, Olaszország ülésére. Pár órával később aztán kiderült, hogy a politikus mégsem tudott elmenni az ülésre, írja a Reuters.

Berlusconit 2011-ben távolították el a miniszterelnöki székből, miután fény derült adócsalásaira, de még mindig ő irányítja a jobbközép Hajrá, Olaszország (Forza Italia) párját.

A politikus egészsége az utóbbi években eléggé megroppant, 2016-ban nyílt szívműtétet hajtottak végre rajta, de még ennek ellenére sem jelentette ki soha, hogy visszavonulna a közélettől.

A többszörös volt olasz miniszterelnököt 2013-ban adócsalásért jogerősen  elítélték , majd ezért megfosztották parlamenti mandátumától. Tavaly májusban nyerte vissza választó- és politikagyakorlási jogait, szeptemberben tért vissza hivatalosan.

Rovatok