Index Vakbarát Hírportál

Egy zarándokokkal teli buszt is felborított a román tornádó

2019. május 2., csütörtök 14:07

Nyilvánosságra került szerda este egy újabb videó azokról a másodpercekről, amikor az elképesztő román tornádó felborított egy zarándokokat szállító autóbuszt Călărași megyében - számolt be a Maszol.ro.

A felvételen látható, amint a forgószél az autóbusz felé közeledik. Az utasok egyike által készített videó hirtelen véget ér akkor, amikor a jármű felborul. Előtte egy nagy csattanás és az utasok riadt kiabálása hallatszik. 

A Constantin Brâncoveanu település térségében történt baleset után a 39 utas közül hét szorult kórházi kezelésre, egyikük sérülései súlyosak.

A Maszol egy másik cikkben arról is beszámolt, hogy ezentúl időben fogják értesíteni a román lakosságot, ha tornádó közeleg, hogy ilyen ne fordulhasson még egyszer elő. 

Drajna település térségében 16 lakóházról tépte le a tetőzetet a szélvihar. A szomszédos Ialomița megyében, Țăndărei város ipari övezetében egy rakomány nélküli nyerges-vontatót borított fel a szél - írja a Maszol.ro. Az ország déli részén kedden átvonult zivatarok másutt is villanypóznákat és fákat döntöttek ki.

Rovatok