Index Vakbarát Hírportál

Három éve eltűnt magyar nő holttestét találták meg Londonban egy fagyasztóban

2019. május 7., kedd 21:07 | aznap frissítve

Április végén két holttestet találták a rendőrök lefagyasztva egy lakásban a kelet-londoni Canning Town városrészen. Egyikük egy 34 éves Sz. H. monogramú magyar állampolgárságú nő, akinek 2016 nyarán jelentették az eltűnését. Az utolsó rendelkezésre álló információ szerint a nő akkor egy magyarországi ismerősével beszélt telefonon – írta a Sky News

A rendőrség értesítette az áldozat hozzátartozóit, a hivatalos azonosítás azonban még nem történt meg. A londoni rendőrség szerint a nő több éve Angliában élt, állandó lakhellyel nem rendelkezett. A két áldozat esetében a halál okát egyelőre nem tudták megállapítani, de mindkettőjük több súlyos sérülést szenvedett. 

A rendőrség szerint a másik áldozat a 38 éves, háromgyermekes Mihrican Mustafa, akinek eltűnését tavaly májusban jelentették be – írta az MTI. 

Simon Harding, a Scotland Yard emberölési ügyek és egyéb kiemelten súlyos bűncselekmények vizsgálatára szakosodott parancsnokságának nyomozó főfelügyelője közölte, hogy ki kell vizsgálni, Sz. H. valóban 2016 nyarán lépett-e utoljára kapcsolatba valakivel.  

A rendőr ezért kérte, hogy ha valaki ennél későbbi időpontban is hallott Sz. H.-ról, lépjen kapcsolatba az ügyet vizsgáló nyomozócsoporttal.

Harding szerint az is kiderítésre vár, hogy a két áldozat ismerte-e egymást, kikkel álltak kapcsolatban, milyen életvitelt folytattak és mit csináltak a Canning Town negyedben, illetve abban az utcában, ahol holttestüket megtalálták.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint egy 50 éves férfit gyilkosság gyanújával őrizetbe vettek, majd szabadlábra helyeztek, de a vizsgálatot folytatják vele szemben.

Őrizetbe vettek egy Zarhid Younis nevű 34 éves férfit is, aki abban a lakásban élt, ahol az áldozatokat megtalálták. Ellene vádat emeltek elhunytak törvényes és tisztes temetésének megakadályozása bűncselekmény elkövetésének gyanújával.

Rovatok