Index Vakbarát Hírportál

Beidézte Trump fiát a szenátus hírszerzési bizottsága

2019. május 8., szerda 23:15 | aznap frissítve

Belső források szerint beidézte Donald Trump legidősebb fiát, Ifj. Donald Trumpot a szenátus hírszerzési bizottsága az oroszokkal kapcsolatos nyomozásuk, egészen pontosan a 2017-es, Trump Tower-projekttel kapcsolatos vallomása miatt – írja a CNBC.

Trump fia két évvel ezelőtt a szenátusi nyomozóknak azt mondta, hogy tudott a végül elkaszált moszkvai Trump Tower-projektről, de nem igazán vett részt benne, Trump volt ügyvédje, a hétfőn börtönbe vonuló Michael Cohen ugyanakkor korábban azt mondta, hogy

Ifj. Donald Trumppal és Ivanka Trumppal nagyjából tízszer találkozott a projekttel kapcsolatban.

Coheen a Kongresszusnak eredetileg azt mondta, hogy a moszkvai Trump Tower ötletét 2016 januárjában ejtették, de ennél valójában hónapokkal tovább tartottak a tárgyalások. A hazugságra állítólag maga Donald Trump utasította a bizalmasát, amit Cohen be is vallott a nyomozás során.

A bizottság annyival kommentálta az információt, hogy a tanúkkal kapcsolatban nem adhatnak ki részleteket a nyomozás során, de azt kiemelték, hogy fenntartják a jogot arra, hogy bármikor visszahívjanak korábbi tanúkat, ha úgy ítélik meg, hogy ki kell bővíteni a vallomásukat.

Rovatok