Index Vakbarát Hírportál

Bajba került egy komp a horvát partoknál 350 emberrel a fedélzeten

2019. május 9., csütörtök 13:55

Egy olasz komphajó technikai problémák miatt 250 utassal és 92 fős személyzettel bajba került az Adriai-tengeren, írja az AP hírügynökség. Az olasz SNAV cég hajója Anconából indult Splitbe csütörtök este fél kilenckor. A 240 kilométeres utat 15 óra után sem sikerült teljesíteni, a hajót péntek délelőtt 11-ig nem sikerült bevontatni Splitbe, de közeledik a városhoz, óránként négy tengeri mérföldet (7,4 kilométert) tesz meg – írta az Index.hr. 

Az érintett hajózási cég hivatalos közlése szerint a fedélzeti szerelők "mindent megtesznek, hogy elhárítsák a problémát, és az utasokat a partokra vigyék" az Aurelia hajóról.

A horvát média szerint a komp egyik motorja romlott el, és a hajó 10 tengeri mérföldre (18 kilométerre) Kornati partjaitól kezdett sodródni a vízen, ráadásul erős szél is fúj.

Két vontatóhajót csatlakoztattak a hajóhoz, amelyet Splitbe vontatnak be. A jelentések szerint az utasok nem pánikolnak, nincs hír károkról vagy áldozatokról. A hajónak reggel hatra kellett volna Splitbe érnie. 

Rovatok