Index Vakbarát Hírportál

Habony Árpádot látta Kész Zoltán Washingtonban

2019. május 13., hétfő 21:57 | aznap frissítve

Miután Márki-Zay Péter és Kész Zoltán az amerikai Külügyminisztériumban tárgyalt, Washington utcáin megpillantották Habony Árpádot és Lánczi Tamást. Az ellenzéki politikusok odamentek köszönni a nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadóhoz és a Századvég munkatársához, „egy kézfogás volt, de Habony kiadta a parancsot, hogy indulás” – írta Facebookon a független országgyűlési képviselő. 

Habony felbukkanása azért is érdekes, mert Orbán Viktor korábban a kérdésünkre azt mondta, hogy „semmilyen hivatalos természetű kapcsolatban nem áll” Habonnyal, „ilyen nevű ember semmilyen állami kifizetési listán nem szerepel, szerződésben nem állunk vele, minden egyébbel a népességnyilvántartóhoz tessék fordulni”. Majd második kérdésünkre hosszan kifejtette, mi a hozzáállása a politikai tanácsadóihoz. 

Néhány órával korábban a Népszava több forrásból értesülve arról írt, hogy Habony „rendszeresen tárgyal David B. Cornstein amerikai nagykövettel”. A lap diplomáciai forrásai szerint Cornstein a Fehér Ház felhatalmazásával, az amerikai külügy ellenkezése ellenére tartja a kapcsolatot Habonnyal. 

A lap felidézte, hogy nem ez lenne az első eset, hogy Habony közvetít Orbán és egy harmadik fél között. Korábban az Index írta meg, hogy Orbán és Tarlós István főpolgármester között Habony közvetített a budapesti agglomerációs közlekedés ügyében. 

Orbán washingtoni látogatásáról itt írtunk bővebben. 

Rovatok