Index Vakbarát Hírportál

Megfojtottak egy terhes nőt, majd kivágták méhéből a gyermekét Amerikában

2019. május 17., péntek 14:20 | aznap frissítve

Egy terhes nőt megfojtották és babáját kivágták méhéből, miután egy Facebookon meghirdetett ingyenes használt babaruha hirdetésre válaszolt, írja a Sky News a chicagói rendőrség információi alapján.

A 19 éves lány testét egy chicagói ház mögött találták meg szerdán, három héttel azután, hogy eltűnt. Ochoa-Lopezt utoljára azután látták, hogy elindult a középiskolájából.

"Vélhetőleg megölték és erőszakkal távolították el a csecsemőt a gyilkosság után" - nyilatkozta a rendőrség szóvivője, Anthony Guglielmi. A baba a támadásban nem halt meg, de súlyos állapotba került.

Az áldozat családja szerint Ochoa-Lopezt egy nő házához csábították, aki ingyen babaruhát és egy babakocsit ajánlott fel a lánynak. Miután eltűnt, családja csapatokat szervezett megtalálására, az áttörést azonban az jelentette, amikor egy nő adományt kezdett el gyűjteni, mondván, a babája nagyon súlyos, halálközeli állapotba került. Ugyanez a nő hívott mentőket a csecsemő miatt azon a napon, amikor Ochoa-Lopez eltűnt.

Miután a babát kórházba vitték, DNS-teszttel megállapították, hogy Ochoa-Lopezé a gyermek, ezt követően a rendőrség három embert őrizetbe vett. A 46 éves Clarisa Figueroát és lányát, a 24 éves Desiree-t gyilkossággal vádolják, az anya barátját, a 40 éves Piotr Bobakot pedig a bűntett eltitkolása miatt fogták el.

Marlen Ochoa-Lopez már volt egy gyermeke, második gyermekét férje meglátogatta a kórházban. A babának a túlélési esélyei minimálisak.

Rovatok