Index Vakbarát Hírportál

Bekakálna, ha az zajlana maga körül, ami körülöttem

2019. május 20., hétfő 14:13

Robert Fico volt kormányfő, pártja, a Smer EP-képviselőivel tartott sajtótájékoztatót a vasárnapi választás előtt, ami az Új Szó tudósítása szerint elég érdekes irányt vett, amikor egy újságíró a testőreiről merte kérdezni.

Maga bekakálna attól, ha az zajlana maga körül, ami körülöttem

- válaszolta Fico az újságírónak, majd hozzátette, szerinte a média bulvárt csinál a témából, holott őt komoly fenyegetések értek.

A pártelnöknek 14 hónapja van államilag fizetett testőrsége - azóta, hogy tavaly márciusban távozott a kormányfői posztról. Ez elég rendkívüli Szlovákiában, ugyanis egyetlen elődje sem kérte tovább a szolgáltatást a törvényben biztosított 90 napnál. Fico védelme az adófizető polgároknak több tízezer eurójába kerül havonta, írta a Felvidék.ma.

Egyes szakértők szerint Fico viselkedése nélkülözi a racionalitást, mindenhol ellene irányuló támadást lát, mások szerint a hatalomhoz való görcsös ragaszkodása miatt nem mond le a testőrségről. A belügyminiszter ugyanakkor megvédte a korábbi kormányfőt, szerinte több nagyon komoly érv szól amellett, hogy továbbra is ellássák a volt kormányfő védelmét. Naponta értékelik a helyzetet, és addig lesznek Ficónak testőrei, amíg az indokolt lesz.

Rovatok