Index Vakbarát Hírportál

Halálra ítéltek egy francia drogcsempészt Indonéziában

2019. május 20., hétfő 20:55 | négy éve frissítve

Az ügyész 20 éves börtönbüntetést kért a 35 éves Félix Dorfinra, de végül halálra ítélték Indonéziában, miután szeptemberben három kilónyi kábítószert találtak nála a lomboki reptéren, írja a BBC. A francia Dorfin fellebbezett az ítélet ellen.

A férfinál egy bőröndben egy csomó ecstasyt, amfetamin-származékokat találtak, amint Szingapúrból a szigetre érkezett. Az ügyész börtönbüntetést és 700 ezer dolláros (kb. 200 millió forintos) büntetést kért a férfira, de a bíró a halálbüntetés mellett döntött, súlyosbító körülményként fogta fel, hogy szerinte a férfi egy nemzetközi drogszindikátus tagja. 

Indonéziának van a világon az egyik legszigorúbb drogtörvénye, és habár 2016 óta senkit nem végeztek ki az országban, igen sok külföldi fogvatartott él a halálsoron. 

Pár hónapja Dorfin megszökött a börtönből, egy függönyből készített kötélen mászott ki, de elkapták és egy rendőrnőt letartóztattak, aki állítólag pénzért segített neki a szökésben. A férfit egy erdőben találták meg, ahol a hatóságok elől  bujkált .

Rovatok