Index Vakbarát Hírportál

Újabb, napok óta elveszett túrázót keresnek Hawaiin

2019. május 28., kedd 23:52

Már több mint egy hete nagy erőkkel keresik azt a 35 éves férfit, aki május 20-án, azaz múlt hétfőn, veszett el Mauin, a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigetén.

A CNN szerint a Noah Mina nevű férfi felkutatásában az a keresőcsapat is részt vesz, amelyik épp a napokban (múlt pénteken) talált rá arra a 35 éves nőre, aki a makawaói erdőben tűnt el még május 8-án.

A jógaoktatóként dolgozó Amanda Eller végül 17 nap után került elő: egy helikopterről szúrták ki egy vízesés közelében, nem volt rajta cipő, eltört a lába és a térdporca, testét horzsolások borították, alultáplált volt, és még le is égett.

Az az erdős terület, ahol a 35 éves férfi elveszett, nagyjából 30 kilométerre van a makawaói erdőtől, ahol a szintén 35 éves jógaoktatóra múlt pénteken rátaláltak. A személyleírás szerint Noah Mina 170-175 centiméter magas és kb. 80 kilogramm.

A keresőcsapat tagja egy Javier Cantellops nevű háborús veterán (megjárta Irakot és Afganisztánt), aki egy Facebook-posztban arról írt: Amanda Eller felderítése "hihetetlenül" jól alakult, Noah Mina keresése azonban sokban különbözik, más a terep, és nagyon sok múlik az időjáráson is.

Rovatok