Index Vakbarát Hírportál

20 milliót adományoz az új-zélandi mészárlás áldozatainak a tojásdobáló fiú

2019. május 29., szerda 11:22

Százezer ausztrál dollárt (több mint 20 millió forintot) gyűjtött a christchurchi merénylet érintettjeinek a tojásos fiúként (angolul "egg boy") ismertté vált, 17 éves Will Connolly, aki egy tojást vágott Fraser Anning jobboldali politikus fejéhez - írja az MTI. 

Anning azzal váltotta ki a fiú haragját, hogy a muszlim bevándorlást tette felelőssé a március 15-i mészárlásért, amiben egy ausztrál férfi 51 imádkozó muszlimmal végzett két mecsetben.

"Az új-zélandi utcákon napjainkban tapasztalt vérontás valódi oka az a bevándorlási program, ami lehetővé teszi, hogy muszlim fanatikusok Új-Zélandon telepedjenek le" - mondta az ausztrál politikus egy március 16-i melbourne-i rendezvényen.

Szavait hallva Connolly tojást vágott Anning fejéhez, aki válaszul megpofozta a fiút. A kamaszt ezt követően több férfi a földre teperte.

Connolly támogatói 99 922 ausztrál dollárt gyűjtöttek össze két közösségi finanszírozási számlára perköltségekre. Egy ügyvédi iroda ingyen elvállalta Connolly ügyét, végül vádemelés nélkül, egy hivatalos figyelmeztetéssel elengedték. A hatóságok Anning ellen sem emeltek vádat, miután úgy találták, hogy a politikus önvédelemből ütötte meg a fiút.

A melbourne-i fiatal szerdán az Instagramon bejelentette, hogy az összegyűlt pénzt a Christchurch Foundation és a Victim Support nevű szervezetnek adományozta, akik a mészárlás érintettjeit támogatják.

"A tragédia áldozatainak üzenem: teljes szívemből remélem, hogy valamit segít rajtatok ez az összeg" - írta.

Rovatok