Index Vakbarát Hírportál

Trump megérkezett Londonba, előtte jól beszólt a polgármesternek

2019. június 3., hétfő 10:50 | aznap frissítve

Megérkezett Londonba az amerikai elnök. Donald Trump állami látogatáson, vagyis hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégeként tölt el három napot a brit fővárosban.

Trump elnöki különrepülőgépe, az Air Force One az MTI tudósítása szerint 9 óra – közép-európai idő szerint 10 óra – előtt két perccel szállt le a Londontól északnyugatra fekvő Stansted repülőtéren.

A látogatás bájos mellékszála, hogy az utazás előtti napon Trump egy újságírói kérdésre igyekezett a legpökhendibb választ adni a londoni polgármesterrel kapcsolatban. Azt kérdezték tőle, hogy találkoznak-e, mire az amerikai elnök kijelentette: „Nem sokat gondolok rá. Azt hiszem, ő egy az ikertestvére a New York-i [demokrata] polgármesternek, csak alacsonyabb.” Persze az odamondogatás nem most kezdődött, London muszlim polgármestere nemrég Trumpot a globális felmelegedés jelentette veszélyek egyikének nevezte, akinek kommunikációja összehasonlítható a XX. század fasiszta nyelvhasználatával.

Trump ráadásul nem fukarkodott Anglia legmegosztóbb politikusainak udvarolni, korábban Boris Johnsont kiváló vezetőnek nevezte, majd további belpolitikai tanácsokat adva a briteknek azt javasolta, hogy az EU-val folyó tárgyalásokba vonják be az EP-választáson győztes Brexit Pártot.

Rovatok