Index Vakbarát Hírportál

Trump szerint a holdutazásnak a marsutazást kell előkészítenie

2019. június 7., péntek 23:35 | négy éve frissítve

Donald Trump amerikai elnök önmagához képest is igen erős állítást fogalmazott meg, amikor kikelt a NASA ellen, hogy azok ne akarjanak a Holdra jutni, amikor az már megtörtént 50 éve, hanem a Marssal foglalkozzanak, majd szó szerint azt írta

a Hold a Mars része

- értsen ez alatt bármit az amerikai elnök. Sokan szerte az interneten - Trump korábbi kijelentéseiből sejthető tudományos műveltsége ismeretében - azon a véleményen vannak, hogy ezt a kijelentést ő szó szerint is értette, és nincs igazán tisztában a két égitest különbözőségével.

Ha híveit nem is lepte meg a kijelentés, a tudósok szemöldökét eléggé összeráncolta, és legfejlebb arra tudtak gondolni, hogy Trump fejében kicsit feltorlódtak a gondolatok, és csak részinformációk jutottak át a pajzson, valójában arra gondolva, hogy a Marsra a Hold érintésével kívánnak eljutni.

A Guardian mindenesetre elküldte a kérdéseit Trump sajtósának, hogy megtudják, hogy mennyire kell szó szerint venni a költő szavait. A válaszra várva elmerengve megjegyezték párhuzamként, hogy az ősi időkben a Holdat istenként imádták, míg mostanában jórészt gyermekek körében az is terjed, hogy sajtból van. 

Ha erőnket megfeszítve értelmet próbálunk keresni Trump tweetjében, akkor akár azt is feltételezhetjük, hogy nem a Mars részének gondolja a Holdat, hanem a marsutazás előkészítésének részeként tudja elfogadni a holdutazást. 

Rovatok