Index Vakbarát Hírportál

Nyolc, szexre kényszerített nőt szabadítottak ki egy marbellai ház pincéjéből

2019. június 9., vasárnap 16:43

Nyolc fogvatartott és szexre kényszerített nőt szabadított ki egy marbellai bordélyházból a spanyol rendőrség - írja a Guardian. A nőket a ház pincéjében tartotta fogva egy portugál család által vezetett banda.

A rendőrség egy lakossági bejelentés alapján kezdett el nyomozni. Kiszabadították a Costa del Sol-i házból a nyolc nőt és letartóztatták a banda 21 tagját. A nőkről az derült ki, hogy Spanyolországban jelentkeztek a banda hirdetéseire. Voltak közöttük, akik tudták, hogy bordélyházban fognak dolgozni, másokat viszont becsaptak: nekik azt mondták, hogy masszázsszalonban fogják őket alkalmazni.

A nőket a megbeszéltnél jóval tovább dolgoztatták, folyamatosan zsarolták őket, és nem engedték őket ki a pincéből. A banda drogot is árult, a helyszínen a rendőrök 55 gramm MDMA-t, 5 gramm kokaint és 17 csomag hasist is találtak.

A spanyol rendőrség az utóbbi időben igyekszik komolyabb erőfeszítéseket tenni az emberkereskedelem és a szexuális kizsákmányolás ellen. Idén eddig 700 telefonos és online lakossági bejelentés érkezett a rendőrség által kifejezetten erre a célra fenntartott számra és e-mail címre, ami a bejelentőknek anonimitást biztosít.

Spanyolország 1995-ben dekriminalizálta a prostitúciót. Friss becslések szerint Spanyországban a szexkereskedelem 26,5 milliárd dolláros iparág, amiben nagyjából 300 ezer ember dolgozik. A szocialista kormány nemrég ígéretet tett a prostitúció betiltására. A kormány a prostitúciót a "szegyénység nőket érintő legkegyetlenebb askpektusának és a nők ellen elkövetett legrosszabb fajta erőszaknak" nevezte.

Rovatok