Index Vakbarát Hírportál

Azért lopott a Guccitól egy eladó, hogy az apját ne toloncolják ki Nagy-Britanniából

2019. június 10., hétfő 15:36 | aznap frissítve

Megkímélték a börtönbüntetéstől a Gucci eladóját, aki 1580 fontot (durván 567 ezer forintot) lopott el a Selfridges áruház Gucci-részlegéről azért, hogy édesapa jogi költségeit fedezni tudja. Az eladó a bíróságon sírva fakadt a kedvező ítélet hallatán, írja a Daily Mail.

A 27 éves, jamaicai származású Shaneka Badi a Guccin kívül más luxusmárkáknak, a Christian Louboutinnek és a Pradának is dolgozott.

Badi idős apját a brit belügyminisztérium tavaly februárban akarta kitoloncolni. A nő ezután lopott el egy olcsóbb luxustáska árának megfelelő összeget a munkahelyén a kasszából. A kasszát egy kollégája kártyájával nyitotta ki.

Az eladót védő ügyvéd, Ciju Puthuppally kétségbeesett pillatannak nevezte a bűncselekményt, és azt is elmondta a tárgyaláson, hogy Badi 15 éves kora óta nem tartotta a kapcsolatot az édesanyjával, az apjához ugyanakkor nagyon közel áll.

Az ügyet tárgyaló bíró, Paul Goldspring súlyosbító körülményként hivatkozott arra, hogy az eladó nemcsak egy véletlenül nyitva maradt kassza láttán esett kísértésbe: tudta, hogy tilosban jár, és más kódját használva igyekezett eltüntetni a nyomait. Azt is figyelembe vette ugyanakkor, hogy a bűncselekmény motivációja nem a kapzsiság volt. 

A büntetés kiszabásakor a bíró azt mondta, megértő az eladóval, ugyanakkor Badinak is meg kell értenie azt, hogy a vevőket károsította meg:

Mindenki, aki vásárol, szenved: ha nem lennének lopások, az árak sokkal alacsonyabbak lennének.

Badi jelenleg egy ékszerüzletben dolgozik és havi 1700 fontot keres. Az ítélet szerint havi 100 fontonkét kell visszafizetnie az ellopott összeget, ezen kívül 200 óra közmunkát kell teljesítenie.  

Rovatok