Index Vakbarát Hírportál

Putyin egy nagy doboz fagyit adott Kína vezetőjének a születésnapjára

2019. június 16., vasárnap 23:39

Egy óriási doboz fagylaltot ajándékozott Vlagyimir Putyin orosz elnök kínai kollégájának, Hszi Csin-ping kínai államfőnek, aki szombaton ünnepelte a 66. születésnapját a tádzsikisztáni Dusanbéban, az ázsiai biztonsági csúcstalálkozó helyszínén - közölte az orosz elnöki hivatal és a kínai média. 

"Különleges munkánk van, ami miatt még a születésnapunkon is dolgoznunk kell, és eleget kell tennünk a kötelezettségeinknek" - mondta Putyin, aki a 27 ország - közöttük Irán és Katar - küldöttségei részvételével tartott csúcstalálkozó előtt találkozott Hszivel.

A legjobbakat kívánom! Örülök, hogy ilyen barátom van"

- így kívánt boldog születésnapot a világ egyik leghatalmasabb embere a világ egyik másik leghatalmasabb emberének, majd adott neki egy hatalmas doboz fagyit. A kínai vezető állítólag nagyra értékelte az ajándékot, ahogy ez az elkészült képeken is látszik. 

A kínai vezető, aki Vlagyimir Putyint legjobb barátjának hívja, a múlt héten Moszkvában találkozott az orosz elnökkel, ahol a két vezető egyebek mellett közös nyilatkozatot írt alá a kapcsolatuk új korszakáról, és másnap közösen bírálták az amerikai gazdasági dominanciát egy szentpétervári üzletember-találkozón.

A magas rangú vezetők magánéletének bemutatása igen ritka Kínában, a születésnap pontos dátumát sem teszik közzé, az államtitoknak minősül - írta a Reuters brit hírügynökség. A kínai állami televízió azonban bemutatta a felvételeket a születésnapi köszöntésről.

    

Rovatok