Index Vakbarát Hírportál

Családon belüli erőszak miatt nem Trump embere lesz a Pentagon feje

2019. június 19., szerda 11:58

Mégsem a Trump által javasolt Patrick Shanahan lesz az amerikai védelmi miniszter, miután a nyilvánosságra hozták a férfi családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyeit - írja a BBC.

A USA Today kedden írta meg, hogy 2010-ben a férfi és ex-felesége bántalmazással vádolta egymást. Az ügyet az FBI is vizsgálta.

Az elnök Twitteren jelentette be, hogy Shanahan nem indul majd a jelöltségért, mert több időt szeretne családjának szentelni. Mark Esper, a hadseregért felelős államtitkár lép a helyére.

Rögtön Trump Twitter-bejegyzése után jelent meg a Washington Post interjúja Shanahannel, amiben egy 2011-es esetről is beszél, amiben 17 éves fia baseball ütővel ütötte meg anyját. Elmondása szerint a fia ezt azért tette, mert anyja órák óta nyaggatta őt. A férfi fia védelmére kelt.   

Shanahan a lemondásáról szóló nyilatkozatában sajnálatosnak nevezte, hogy egy régről felhozott személyes családi ügyet félrevezetően vezettek elő, és nem szeretné, ha a gyerekei újraélnék azt a traumatikus időszakot, aminek a gyógyulásán évekig dolgoztak. Hozzátette: továbbra is szívesen lenne védelmi miniszter, de nem az apasága árán. 

A bejelentés megrázta a Pentagont, mert mostanában folyamatos a feszültség Irán és az USA között a kigyulladt tankhajók miatt.

Rovatok