Index Vakbarát Hírportál

Több mint 38 ezer fontot gyűjtöttek egy beperelt biciklisnek Angliában

2019. június 22., szombat 18:35

Gyűjtést szerveztek a biciklisnek, aki kénytelen kártérítést fizetni egy gyalogosnak, aki telefonozás közben kilépett elé. A SkyNews szerint eddig több mint 38 ezer fontot (közel 14 millió forint) adomány gyűlt össze a férfinak. 

Robert Hazeldean négy éve ütött el egy nőt, aki a telefonját nézve kilépett elé. A férfi próbálta biciklijével kikerülni a nőt, aki a közlekedési lámpa ellenére lelépett az úttestre. A tárgyaláson a bíró megállapította, hogy mind a ketten vétkesek voltak a balesetben, mégis a nőnek ítélte a kártérítést, mert szerinte egy "biciklisnek felkészültnek kell lennie a váratlan helyzetekkel szemben is", Hazeldean pedig nem volt elég körültekintő.

Négy évnyi pereskedés után a nőnek több mint 4 ezer font kártérítést ítéltek oda. Az ügyvédi díj és a perköltséggel együtt a férfinak mint 21 ezer fontot kell majd fizetnie. 

A férfi az újságoknak azt mondta, örökké hálás lesz annak a több mint 2000 embernek, akik kisegítették ebből a helyzetből. Ugyan a végleges összeg pontos meghatározására még várni kell, a gyűjtés szervezői megígérték, hogy a maradék adománnyal az ActionAid szervezetet fogják támogatni. 

Rovatok