Index Vakbarát Hírportál

Trump elhalasztotta a tömeges kitoloncolást

2019. június 23., vasárnap 07:23

Az amerikai elnök bejelentette, hogy két héttel elhalasztja az illegális bevándorlók tömeges kitoloncolását, írja az MTI.

Az amerikai sajtó szerint a bevándorlási hivatal arra készült, hogy vasárnap megkezdje a razziákat az Egyesült Államok tíz városában, és kézre kerítse azokat az engedély nélkül az országban tartózkodó személyeket, akik már megkapták a kiutasítási határozatot.

Donald Trump egy Twitter-üzenetben közölte, hogy a demokrata párti képviselők kérésére ad halasztást, hogy ez alatt a két hét alatt megegyezzenek a republikánusokkal a probléma valamilyen megoldásáról.

Ha nincs megállapodás, megkezdődik a deportálás.

At the request of Democrats, I have delayed the Illegal Immigration Removal Process (Deportation) for two weeks to see if the Democrats and Republicans can get together and work out a solution to the Asylum and Loophole problems at the Southern Border. If not, Deportations start!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2019. június 22.

Az első fázisban mintegy kétezer családot érint a kitoloncolás New York, Miami, Houston, Los Angeles, San Francisco, Chicago, Atlanta, New Orleans, Baltimore, és Denver városban.

Trump hétfőn közölte, hogy a több millió illegális bevándorlót olyan gyorsan teszik ki majd, amilyen gyorsan bejöttek, de azt nem mondta, hogy hová küldik őket.

Az Egyesült Államokban a becslések szerint jelenleg mintegy 12 millió illegális bevándorló tartózkodik.

Rovatok