Index Vakbarát Hírportál

Tűz ütött ki egy kazahsztáni lőszerraktárban, kiürítenek egy várost

2019. június 24., hétfő 12:06 | aznap frissítve

A kazah kormány elrendelte egy 44 ezer lakosú város kiürítését hétfőn, miután tűz ütött ki a hadsereg közeli lőszerraktárában, írja az MTI védelmi minisztériumra hivatkozva.

A tűz az Arisz város melletti lőszerraktárban keletkezett, az egykori szovjetköztársaság déli Turkesztán tartományában.

A tűz okozta sorozatos robbanások nyomán eddig több mint harminc ember fordult orvosi segítségért, és mintegy tíz sebesültet a közeli Simkent nagyváros kórházába szállítottak.

A robbanások sújtotta Arisz lakosságának evakuálására buszokat küldtek. A katasztrófavédelmi műveletek irányítására a helyszínre utazott Vlagyimir Bekker vezérőrnagy, a kazah belügyminisztérium rendkívüli helyzetekért felelős bizottságának elnöke.

FRISSÍTÉS 20:15-KOR: Az MTI újabb információi szerint legkevesebb egy ember meghalt a robbanásban. A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint mintegy 1800 katonát, több mint ötven műszaki egységet, hat repülőgépet, köztük egy légi felderítéshez használatos pilóta nélküli repülőgépet vezényeltek a helyszínre, és utászkatonák kezdték meg a munkát. Megerősítették, hogy a raktárban nem tároltak sem nagy pusztításra képes légibombákat, sem radioaktív lőszereket. A történtek miatt szünetel az Ariszon áthaladó vasúti forgalom.

Rovatok