Index Vakbarát Hírportál

Erővel oszlattak fel egy folyó menti bulit a francia rendőrök, egy férfi eltűnt

2019. június 25., kedd 15:39 | aznap frissítve

Továbbra sem találják azt a férfit, aki szombat hajnalban feltételezhetően a Loire folyóba esett a nyugat-franciaországi Nantes-ban, amikor a rendőrség a Zene Ünnepe végén sokat bírált módon feloszlatta a bulizókat.

A francia rendőrség felügyeleti szerve, az IGPN kedden vizsgálatot indított annak a rendőri fellépés körülményeinek a kivizsgálására, ami miatt legalább 14 ember esett a folyóba, írja az MTI. A 14 embert kimentették, de egy fiatal férfi az oszlatás óta nem került elő, és a barátai feltételezik, hogy ő is a vízbe eshetett.

A június 21-én megrendezett Zene Ünnepén 13 színpadot állítottak fel a Loire mentén Nantes-ban, ahol az együttesek, illetve a DJ-k hajnali 4 óráig kaptak engedélyt a koncertezésre.

Hivatalos források azt állítják, hogy a rendőrök 4 órakor leállíttatták a zenét, de miután azt valaki újraindította, a rendőrök erővel kezdték oszlatni az embereket. Helyszíni tudósítások szerint ekkor „elszabadult a pokol".

Samuel Raymond, a helyi szervezőket segítő Free Form nevű egyesület vezetője azt mondta, összetűzések voltak, de nem lehet megmondani, ki kezdte az erőszakot. Szemtanúk szerint amikor a rendőrség könnygázt vetetett be a bulizók oszlatására, pánikhangulat tört ki, sokan nem értették, mi történik, és a vízbe estek vagy ugrottak. A BBC szerint szemtanúk azt mondták, hogy gumilövedékeket is lőttek a rendőrök.

A rendőrség hétfőn bejelentette, hogy a rendezvényen jelen lévő egyik 24 éves férfi anyja bejelentést tett a fia eltűnése miatt.

Rovatok