Index Vakbarát Hírportál

9 éve nem volt szabadságon Nagyoroszi polgármestere, fegyelmit indítottak ellene

2019. június 26., szerda 09:45 | aznap frissítve

Kilenc éve nem volt hajlandó szabadságra menni Nagyoroszi polgármestere, ezért a képviselő-testülete felfüggesztette őt a munkavégzés alól, majd fegyelmi eljárást kezdeményezett ellene - írja a Blikk a Nool.hu híre alapján.

Gönczöl József a következő egy hónapban, a fegyelmi vizsgálat ideje alatt bejárhat a munkahelyére, de semmilyen hivatalos okmányt nem írhat alá, és az önkormányzat alkalmazottainak sem adhat utasításokat. A fegyelmi bizottság elnöke, Ferenczy Gábor alpolgármester azt mondta, többször megkérték a polgármestert, hogy vegyen ki szabadságot, de erre nem volt hajlandó.

A rendelkezések alapján a polgármesternek legkésőbb 2019. március 31-ig rendeznie kellett volna minden, előző évre érvényes szabadságát, de ezt az előterjesztés szerint többszöri figyelmeztetésre sem tette meg.  

Ezért kezdeményezték házon belül a fegyelmi vizsgálat elindítását, annak kiderítésére, hogy a polgármester megsértette-e a szabadságának kiadására és kivételére vonatkozó törvényt, illetve Nagyoroszi önkormányzatának ehhez szervesen kapcsolódó helyi határozatát, a tisztségéből eredő kötelezettségét vétkesen megszegve. 

A képviselők attól tartanak, hogy Gönczöl, ha nem választják újra, egyben váltja meg az összegyűlt napokat. A polgármester munkaügyi bírósághoz fordul.

"A 9 évből hatot már nem tudok érvényesíteni a saját butaságom miatt, 240 napot biztosan elbuktam, csak az elmúlt 3 évben összegyűlt 120 jöhet szóba. Ezeket megváltanám pénzben, ha nem választanak újra, de nem egyben: csak másfél milliót kapnék, ami nem sok egy 700 millió forint éves költségvetésű település esetében" – mondta Gönczöl.

(Borítókép: Gönczöl József irodájában Nagyorosziban 2017-ben - fotó: Ajpek Orsi / Index)

Rovatok