Index Vakbarát Hírportál

Újabb gyanúsítottakat vettek őrizetbe a meggyilkolt német politikus ügyében

2019. június 27., csütörtök 10:13

Őrizetbe vettek két újabb gyanúsítottat a németországi politikusgyilkosság ügyében. Az értesülések szerint a feltételezett elkövető a két férfi segítségével szerzett fegyvert a kasseli tartományi államigazgatási hivatal vezetője, Walter Lübcke meggyilkolásához. Egyikük a fegyverkereskedő, a másik pedig közvetített az eladó és a vásárló között, mindkettőjüket bűnpártolás gyanúja miatt vették őrizetbe. 

A feltételezett elkövető, Stephan E. beismerő vallomása alapján jutottak a nyomukra. Stephan E. azt is elmondta, a gyilkossághoz használt kézilőfegyver mellett négy további fegyvere is van. Arzenálját a munkahelyén tartotta, egy föld alatti rejtekhelyen, a hatóságok valamennyi fegyvert megtalálták.

A nyomozást irányító szövetségi legfőbb ügyészség megerősítette az őrizetbe vételek tényét, de részleteket nem közöltek. A politikai bűncselekmények ügyében illetékes legfőbb ügyészség szélsőjobboldali hátterű bűncselekményként kezeli Walter Lübcke meggyilkolását, konkrét indítéknak pedig azt tartja, hogy a feltételezett elkövető felháborodott az áldozatnak a menedékkérők befogadásáról szóló 2015-ös kijelentésein.

Amennyiben ez a gyanú beigazolódik, a Lübcke-ügy az első szélsőjobboldali indíttatású politikusgyilkosság Németországban a második világháború óta. (MTI)

 

Rovatok