Index Vakbarát Hírportál

Tömött postavagonokba terelték a diákokat Szlovákiában, többen rosszul lettek

2019. június 30., vasárnap 14:11

Hétfőn egy vonat elütött egy embert Szlovákiában, így az utasokat autóbusszal vitték tovább a legközelebbi vasútállomásra. Ott meg kellett várniuk a következő vonatot, hogy tovább utazhassanak, ám az érkező vonaton nem volt annyi ülőhely, mint amennyi utas, így többeknek, köztük diákoknak az ülőhelyek és valószínűleg nyitható ablakok nélküli, felforrósodott postavagonokba kell beszállniuk, írja az Ujszo.com.

"Mire a célállomáson leszálltak, többen elájultak, rosszul lettek. Egy kislánynak a kiérkező mentősök azonnal infúziót adtak. Nyolc gyerek szorult orvosi segítségre"

- írja a lap, és hozzáteszik a Nový čas beszámolója alapján készült cikkben, hogy a szülőket sokkolta az eset. A diákok beszámolója szerint annyira nem volt levegő a vagonban, hogy már az ajtókat akarták kinyitni menet közben. 

"A vasúttársaság szerint ők nem tudtak arról, hogy a vonaton annyi gyerek utazik, a csoportot senki nem jelentette be előre, azért nem volt elég ülőhely. A kalauz a kísérő tanárokkal együtt döntött úgy, hogy a felforrósodott postavagon kánikulában alkalmas a gyerekek utaztatására" írja az Ujszo.

Rovatok