Index Vakbarát Hírportál

Dulakodásba keveredett a Fehér Ház új szóvivője a Trump-Kim találkozón

2019. június 30., vasárnap 10:53

Olyan nagy sajtóérdeklődés övezi Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető villámtalálkozóját, hogy a helyi és az amerikai média képviselői alig férnek be a megbeszélésnek helyet adó terembe – írja a CNN.

A tumultus közepette Stephanie Grisham, a Fehér Ház frissen kinevezett szóvivője a lap szerint  dulakodásba is keveredett az észak-koreai tisztviselőkkel, amikor a fehér házi sajtókülönítménynek próbált helyet teremteni. Egy helyszíni forrás szerint kész verekedés tört ki a felek között, Grisham kisebb zúzódásokat szenvedett.

Donald Trump a két Koreát elválasztó demilitarizált zónában (DMZ) találkozott Kim Dzsongunnal, alig egy nappal azután, hogy Twitterén felvetette a villámtalálkozó lehetőségét. A találkozón Kim invitálására Trump első hivatalban lévő amerikai elnökként rövid időre Észak-Koreába is átlépett. Eredetileg csak egy kézfogásra és rövid szóváltásra lehetett számítani, azonban Trump és Kim végül közel egy órán át tartó megbeszélést folytatott a dél-koreai oldalon. Ezután előbukkantak, és Trump átkísérte Kimet a demarkációs vonalig, ahonnan Kim visszament Észak-Koreába.

Rovatok