Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták, biztonságban van Észak-Korea egyetlen ausztrálja

2019. július 4., csütörtök 06:33 | aznap frissítve

Biztonságban van az ausztrál diák, aki jó ideje nem adott magáról életjelet Észak-Koreából, ezért mindenki arra gyanakodott, hogy őrizetbe vették a zárt kommunista diktatúrában élő államban. A gyanú helyes volt, valóban bezárták a férfit, de svéd segítséggel most kiszabadult.

A Guardian is azt írja, a 29 éves Alek Sigley elhagyta Észak-Koreát, éppen Kínában van, és hamarosan Tokióba utazik, ahol a felesége él.

Az NK News beszámolója szerint Scott Morrison ausztrál miniszterelnök is elmondta csütörtökön a parlamentben, hogy Sigley-t szabadon engedték Észak-Koreában. A miniszterelnök szerint egy svéd delegáció tagjai találkoztak magas rangú észak-koreai tisztviselőkkel, és felvetették a múlt héten eltűnt Sigley ügyét. „Megtudtuk, hogy elengedték, és biztonságban elhagyta az országot. Meg tudom erősíteni, hogy megérkezett biztonságban" – fogalmazott az ausztrál miniszterelnök.

A férfi története abban mindenképpen eltér az Észak-Koreában korábban eltűnt emberek eseteitől, hogy nem turistáról van szó: a férfi irodalmat tanulni ment a Kim Ir Szen egyetemre.

Rovatok