Index Vakbarát Hírportál

Menekültekre lőhettek egy líbiai menekültközpontban

2019. július 4., csütörtök 15:22

Az ENSZ csütörtöki közlése szerint olyan jelentések érkeztek hozzájuk, amelyek szerint egy líbiai menekültközpont őrei rálőttek a légicsapások elől menekülni próbáló menekültekre. A menekültközpontot ért keddi légicsapásokban legkevesebb 53 ember halt meg. 

Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatalának jelentése szerint kedden, helyi idő szerint a késői órákban egy líbiai befogadóközpontot két légicsapás ért: az első egy üres garázst, míg a második egy hangárt talált el, utóbbiban 120 ember volt. 

Az OCHA jelentése azt írja, egyes értesülések szerint az első támadás után az őrök lőni kezdtek a menekülni próbálni menekültekre. Az OCHA jelentése szerint a törmelékek alól még nemrégiben is további holttestek kerültek elő, így a támadások halálos áldozatainak száma tovább növekedhet.

A Tripolitól keletre található tádzsúrai menekültközpontban jelenleg 500 ember tartózkodik. A mostani, 53 áldozattal járó támadás volt az eddig ismert legvéresebb légi- vagy tüzérségi csapás, amióta a Halífa Haftar tábornokhoz hű kelet-líbiai erők három hónapja légi és szárazföldi ostrom alá vonták az északnyugat-líbiai Tripolit, az ország nemzetközileg elismert kormányának központját.  (MTI)

Rovatok