Index Vakbarát Hírportál

Elsüllyedt egy menekülteket szállító hajó, 80-an meghaltak

2019. július 4., csütörtök 15:31 | aznap frissítve

Elsüllyedt egy menekülteket szállító hajó Tunézia partjainál, írja a Sky News. Négy embert kimenekítettek a vízből, egyikük a kórházban halt meg. További 82 ember eltűnt. 

 Az első hírek szerint vélhetően legalább 80-an vesztették az életüket, írja az MTI Flavio Di Giacomo, a Nemzetközi Migrációs Szervezet szóvivőjének nyilatkozata nyomán.

"Hajótörés történt Tunézia partjainál, négy túlélőt sikerült kimenteni a vízből, őket Tunéziába szállították. A túlélők elmondása szerint a csónak 86 embert szállított. Félő, hogy mintegy 80 migráns halt meg"

– írta Twitter-bejegyzésében Flavio Di Giacomo, hozzátéve, hogy az eltűntek száma valószínűleg 82.

A tunéziai Vörös Félhold segélyszervezet egyik munkatársa, Mongi Slim elmondta, hogy a baleset szerdán történt, a Tunézia déli részén található Dzsardzsísz városának közelében. A szerencsétlenség négy túlélőjét egy dzsardzsíszi befogadóközpontba szállították, egyikük – egy kongói állampolgár – később a kórházban meghalt. A másik három túlélő Maliból származik.

Slim a parti őrség információra hivatkozva elmondta, hogy az Európa felé tartó csónak hétfőn indult el a szomszédos Líbiából. A legutóbbi értesülések szerint a hajón főként afrikaiak tartózkodtak. A baleset oka egyelőre nem ismert.

Rovatok